26.06.2017

Artifort Pala

Pala is een volledig gestoffeerde fauteuil op een voet, ontworpen door de Italiaanse designer Luca Nichetto. Dit is het eerste ontwerp van Nichetto voor Artifort. Het volgt de vormen van het menselijk lichaam en combineert Artiforts erfgoed met een eigentijdse benadering.


‘Voordat ik een nieuw project start, kijk ik naar de bestaande collectie van een merk’, legt Nichetto uit. ‘Bij alle ontwerpen van fauteuils van Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt tot Patrick Norguet zag ik een aantal essentiële overeenkomsten: ze zijn allemaal in drieën te verdelen, namelijk zitting, rugleuning en hoofdsteun. Daar begon de inspiratie. Ik onderzocht welke houding ons lichaam aanneemt als we volledig worden opgenomen in een ontspannen omgeving. Met Pala heb ik een fauteuil gecreëerd die deze vorm weerspiegelt. Hij staat voor de afdruk van een menselijk lichaam.’


Deze moderne en karakteristieke fauteuil nodigt uit om de alledaagse spanningen te laten voor wat ze zijn. Het is een plek om thuis te ontspannen en tot rust te komen, maar werkt ook goed in restaurants, hotels en lounges. De fauteuil kan worden gecompleteerd met een poef, of op zichzelf staan.


De Pala fauteuil en de bijpassende poef zijn volledig gestoffeerd. Het interne massieve draadstaal frame is bekleed met vormschuim. De fauteuil is beschikbaar met vaste en draaibare voet.


Pala, 2017 | Designer: Luca Nichetto | Editor: Artifort | © Artifort | Photo: Studio van Assendelft

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team