16.11.2016

Ergonomische tips

Kijk eens naar uw collega’s links en rechts. Iedereen heeft een verschillende lichaamsbouw. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Een individueel verstelbare werkplek is dus een vereiste om comfortabel en gezond de dag door te komen.  

Afwisseling is hier hét codewoord. Sta regelmatig recht, verander uw houding, beweeg… Uren in dezelfde houding zitten is immers nooit ergonomisch, ongeacht de investering in ergonomische kantoormeubilair. Toch kunnen we enkele richtlijnen meegeven…

De basis is een goede, ergonomische bureaustoel. Hij volgt uw bewegingen en heeft verschillende instelmogelijkheden (zithoogte, -diepte…) Bij de ideale zithoogte staan uw voeten plat op de grond met de knieën in een hoek van 90 graden.

Daarnaast speelt uw bureau natuurlijk ook een belangrijke rol. Een goede bureautafel is in hoogte verstelbaar zodat uw boven- en onderarmen een hoek van 90 graden vormen. Ofwel opteert u dadelijk voor een zit/sta variant. Het werkblad moet bovendien ook breed genoeg zijn zodat er minstens 50 tot 70 centimeter afstand is tussen uw ogen en beeldscherm.

Verder wordt de rol van het beeldscherm zwaar onderschat. Zet uw beeldscherm zo neer dat u rechtdoor naar het scherm kan kijken. Op deze manier ontlast u uw nek.

Tot slot nog een aandachtspunt: wie werkt er thuis regelmatig aan de keukentafel of in de zetel? Dergelijke houdingen vragen om lichamelijke klachten! Zorg dus zeker voor een aparte thuiswerkplek mét een goed instelbare bureaustoel. Ook hier heeft Pami de nodige oplossingen voor.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team