08.03.2021

Geeft u als werkgever ruimte aan orde én gestructureerde chaos?

Hebt u een onderneming waar alles tot in de puntjes geregeld is? Uw Customer Relationship Management-programma laat alles gestroomlijnd verlopen? En ook uw kantoren en bureaus zien er strak en ordelijk uit? Of hoeft het voor u niet allemaal zo ‘pietje precies’?


Een opgeruimde werkomgeving biedt uw medewerkers veel voordelen. Daarover vertelden we u meer in onze blogpost over ‘clean desk’. In een ordelijke en nette werkomgeving presteren ze beter. Ze kunnen zich gemakkelijker focussen op hun werk en zijn productiever, want er is minder afleiding. Hoe efficiënter uw medewerkers hun informatie ordenen, hoe sneller ze zaken terugvinden. En als u gebruik maakt van flexibele werkplekken, dan is het niet meer dan logisch dat iedereen zijn spullen netjes opruimt aan het einde van de werkdag. Is netheid en orde dan alles wat telt?


Georganiseerde chaos
U kent ze wel, die collega die zijn noeste arbeid verricht ten midden van een grote berg aan papier, dossiers en allerlei minder relevante zaken. U vraagt zich af hoe hij in die omstandigheden kan werken. ‘Maar’, overtuigt hij u, ‘ik weet precies waar alles ligt!’ En inderdaad, u vraagt hem naar een bepaald document en ze puren het feilloos uit de stapels papier die hen omringen.


Sommige collega’s lijken prima te functioneren in een georganiseerde chaos. Hun kantoor ziet er uit als een grote rommelboel en toch is er bij hen geen sprake van paniek, ontreddering of verwardheid. Ze hebben voor alles een plek. Ze lijken optimaal te functioneren in die omstandigheden. Meestal zijn het dan ook mensen die wat meer relaxed in het leven staan. Voor collega’s om hen heen ligt dat net even anders. Het kost hen toch wat meer inspanning om in de georganiseerde chaos dingen terug te vinden, bijvoorbeeld wanneer die collega ziek is of op vakantie is.


Creatieve geesten
Niet alle werknemers lijken dus gebaat met een ‘clean desk’-aanpak. Creatieve geesten houden van uitdaging, prikkels en dynamiek. Iets wat ze niet snel terugvinden achter een kraaknet en steriel bureau. De creatievelingen op uw kantoor hebben behoefte aan wat vrijheid en ademruimte. Ook in de manier waarop ze werken en hun werkplek inrichten. Teveel lijstjes en vastgelegde structuren verstikken hun weelderige vindingrijkheid. Hun grijze hersenmassa wil al zijn energie investeren in creatieve denkprocessen.


Dat betekent natuurlijk niet dat deze medewerkers alleen in wanorde en chaos renderen. Enige structuur, organisatie en leiding is altijd nodig om tot resultaten te komen. U staat als werkgever dan ook voor een interessante uitdaging. Hoe verzoen ik al die – soms tegengestelde - behoeften met elkaar? Het vraagt van u de nodige tact en diplomatie.


Als kantoorinrichters dragen wij graag ons steentje bij aan dit denkproces. Want de manier waarop u uw kantoren en thuiswerkplekken inricht, kan hier een nuttige bijdrage aan leveren. Neem vandaag nog contact met ons op om hierover van gedachten te wisselen. We horen graag van u.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team