01.10.2019

Proef het resultaat van uw koffiecorner

1 oktober, de Internationale Dag van de Koffie

Een dag die elke koffieliefhebber van harte viert, de Internationale Dag van de Koffie. Veel horecabedrijven verwennen u vandaag met een gratis kopje koffie. Op deze dag staat alles wat te maken heeft met koffie centraal. Van de boerderij waar koffiebonen verbouwd worden tot aan het moment waarop uw medewerkers genieten van hun dampende kop zwart goud.


De Internationale Dag van de Koffie is daarmee een eerbetoon aan alle mannen en vrouwen die wereldwijd werken in de koffie-industrie. En de dag breekt ook een lans voor het gebruik van fairtradekoffie. Dit label zorgt ervoor dat koffieboeren een eerlijke beloning ontvangen voor de koffie die ze oogsten. Een heuse ‘internationale feestdag’ dus!


Koffie aan de toog
Wij van Pami maken van deze dag graag gebruik om het even over de koffie op úw bedrijf te hebben. Meer bepaald over de ruimte waar u die gaat halen. Hebt u daar een aparte plek voor? Een cafetaria, of gewoon in de keuken van uw bedrijfsrestaurant? Of hebt u een gezellige koffiecorner in uw kantoor? En welke koffie serveert u daar? Koos u voor een espressoapparaat, voor fresh brew of werd het toch een instantkoffiemachine? Sorry, we zijn misschien een beetje té nieuwsgierig, maar weet u, het gaat dan ook echt ergens om. Want de koffie die u serveert en de plek waar dat gebeurt heeft absoluut invloed op het welzijn van uw medewerkers, uw klanten en uzelf.


Twee vliegen

De ‘koffiehoek’ heeft namelijk een centrale functie in uw kantoor. Het is een ontmoetingsplaats. Terwijl uw medewerkers even pauzeren wisselen ze kennis en weetjes uit. Op een ontspannen en informele manier blijven collega’s en afdelingen van elkaar op de hoogte. En het groepsgevoel in uw bedrijf wordt versterkt. Twee vliegen in één klap dus.


Hier groeien ideeën
De koffiecorner is dus een troef en mooie investering voor elk bedrijf. Maakt u van die plek een aangename en gezellige pauzeplaats, dan investeert u in sociaal contact, informatie-uitwisseling en … nieuwe ideeën. Voor uw medewerkers en uw gasten is het dan ook een grote plus als u hen verwent met heerlijke koffie. Daarmee spreekt u waardering uit voor de inzet van uw personeel, en geeft u uw bezoekers een warm onthaal.

Afgeschermde hoek 

Hoe geeft u die koffiecorner dan een plaats in uw kantoorinrichting? Het best kiest u voor afscherming waardoor uw medewerkers zich in alle rust even kunnen terugtrekken en de andere collega’s niet storen. Belangrijk is wel dat de koffiehoek een centrale ligging heeft. Zo blijft die pitstop een korte pauze en hoeven uw medewerkers geen marathon te lopen voor een verse kop koffie.

Clean design
Hoe richt u de koffiecorner in? Richt de hoek bijvoorbeeld in met prettig zittende meubels, wat kussens en een mooie salontafel. Laat je bedrijfscultuur spreken en zorg met leuke accessoires zoals quotes, een krijtbord of schilderijtjes voor de juiste sfeer. Zo creëert u een plaats in uw kantoor waar zowel uw medewerkers als uw gasten zich gewaardeerd voelen.

Bent u benieuwd hoe u uw eigen koffiecorner invulling kunt geven? Wilt u de mogelijkheden graag eens bespreken of van dichtbij bekijken? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een van onze ervaren experts. Zij vertellen u graag alles over de keuzemogelijkheden die er zijn.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team