29.03.2019

Scrummen? Zorg voor de juiste kantoorinrichting.

Hebt u al van scrummen gehoord? Dat is een van de manieren om agile te werken. Agile betekent ‘wendbaar’ in het Engels. In de werkcontext duidt dat woord aan dat je kort en cyclisch gaat werken. Volgens onderzoek van KPMG verwacht driekwart van de bedrijven in Nederland en België dat agile werken de nieuw norm zal worden.

Agile werken
Het begrip ‘agile werken’ werd in 2001 bedacht door softwareontwikkelaars die voor een congres in de Amerikaanse staat Utah samenkwamen. Ze wilden op een betere en snellere manier software ontwikkelen. De term ‘scrum’ komt dan weer uit de rugbywereld, waar stoere rugbyspelers de koppen bij elkaar steken om tot een oplossing te komen. Ook in onze steeds sneller veranderende maatschappij is het voor bedrijven nodig om snel op verandering te kunnen inspelen. Agile werken dus. En scrummen is daar een voorbeeld van.

Sprintje trekken
Bij de traditionele manier van productontwikkeling duurt het vaak lang voor het product er eindelijk is. Scrummen biedt een alternatief. Bij scrummen werkt een multidisciplinair en zelfsturend team met een korte sprint van twee tot vier weken naar een tussentijdse oplevering van een product. De klant geeft feedback en het team maakt een volgende sprint. Die werkwijze geeft een bedrijf de kans om in een paar weken tijd een product op de wereld te zetten. Scrum biedt teams een handige en flexibele methode om de ontwikkeling van een product continu bij te stellen en aan te passen waar nodig. Zo krijgt de klant het product dat hij echt wilde en nodig heeft.


Kantooromgeving scrumproof maken
Hoe zorgt u er nu voor dat een kantoor scrumproof is? Dat medewerkers een werkomgeving aangeboden krijgen die het hen zo makkelijk mogelijk maakt om te scrummen? Maak gebruik van deze vier adviezen:

 • Faciliteer staand overleg
  Creëer dynamische overlegplekken voor staand overleg. Voorzie statafels en eventueel een enkele kruk. De zogenaamde stand-ups worden altijd in teamverband gehouden. Meestal in een aparte ruimte of plek op de werkvloer. Zo kunnen teamleden makkelijk de bespreking bijwonen en daarna vlot verdergaan met hun eigen taken.
 • Voorzie whiteboards en flip-overs
  Scrummen doe je vooral in overleg met elkaar en op papier, niet online. Richt de vergaderruimte daarom zo in dat de medewerkers er gemakkelijk aantekeningen kunnen maken. Voorzie whiteboards, flip-overs, post-its en het nodige schrijfgerief.
 • Creëer flexibele vergaderruimtes
  Omdat de scrumteams dikwijls van samenstelling veranderen, is een vergaderruimte die flexibel in te richten is erg handig. Denk daarbij aan kantoormeubilair dat makkelijk en vlot te verplaatsen is.
 • Organiseer individuele werkplekken én overlegruimtes
  Scrumteams werken samen maar ook individueel. Medewerkers hebben daarom behoefte aan ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken om zich te kunnen concentreren op hun taak. Zorg voor een goede combinatie van individuele werkplekken en overlegruimtes voor de gezamenlijke bijeenkomsten.


Scrumplekken creëren
Als Workspace Designers bieden wij een breed gamma aan producten om kantoren en vergaderlokalen helemaal scrumvriendelijk in te richten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team