13.04.2017

Viasit Drumback: de nieuwe bureaustoel voor mobiele beginners en gevorderden

Viasit presenteert de bureaustoel ‛Drumback’ van Martin Ballendat. Het principe van deze constructie en het frisse ontwerp maken deze nieuwe stoel tot een ware innovatie in de kantoormeubelen branche. Een “classic in making”, wellicht?

Zijn naam dankt de Drumback aan zijn constructie: De stoel heeft geen stoffering of netrug, maar combineert de voordelen van deze twee materialen op fascinerende wijze. Het geniale ontwerp van Martin Ballendat was, de stof – zoals een vel van een trommel – over een rugdeel van polypropyleen te spannen.

Zo geniet de gebruiker van het luchtige comfort van netweave. Dankzij zijn unieke constructie kan de Drumback gunstiger worden geproduceerd dan vergelijkbare producten, aangezien de behoefte aan schuimmateriaal voor een rugkussen komt te vervallen.

Daarnaast is het ontwerp van de Drumback ook ecologisch verantwoorder dan een traditionele bureaustoel. Normaal gesproken wordt de rug immers statisch minder belast dan het onderstel wat bij een traditionele bureaustoel nodig is. Daarom kan het frame worden gefabriceerd uit onversterkt zuiver polypropyleen, dat zich 100% laat recyclen. Tot slot. Deze stoel met zijn frisse en moderne uitstraling zal met name in het instapsegment zijn waarde tonen.

Volledige uitrusting en intuïtieve bediening. 

De Drumback is uitgerust met zithoogte en zitdiepteregeling, instelbare 3D-armleuningen en een optionele lendensteun. Deze bestaat uit een flexibel luchtkussen die in de holte tussen de rugleuning en de overtrek is geïntegreerd en iedere beweging van het lichaam volgt, zonder zijn comfort te verliezen. De luchtkussen wordt ingesteld via gemarkeerde bedieningspunten op de bekleding. De Drumback kan worden ingesteld met in de zitting aangebrachte knoppen die met gebruikersvriendelijke iconen zijn aangeduid. Voor de hoogteverstelling van de rug heeft Martin Ballendat een totaal nieuwe constructieve oplossing gevonden. Onder het motto “zoveel techniek als nodig, niet meer en niet minder” zijn er twee éénvoudig bedienbare klemmen aan de rugleuning bevestigt. Om de hoogte van de rugleuning in te stellen, kan de gebruiker eenvoudig met beide handen naar achteren grijpen, de klemmen open klappen, de leuning traploos in de gewenste hoogte schuiven, en de klemmen weer dicht klappen. Intuïtiever en gemakkelijker kan het niet.

De Drumback is verkrijgbaar in licht- of donkergrijs en is vanaf heden leverbaar.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team