30.11.2016

Wilkhahn Metrik en Occo

Moderne interpretatie van een zweefstoel.


De nieuwe zwevende Metrik-stoel van Wilkhahn valt op vanwege zijn sculpturale vorm en contouren die doen denken aan de ontwerpen uit de automobielindustrie. Veelhoekige vormen en afgeronde hoeken maken deel uit van een opvallende kern die wordt gedefinieerd door de vormsluitende samenstelling van het stalen buizenframe en het zitgedeelte. De zitting en het buizenframe hebben dezelfde kleur om het geïntegreerde ontwerp te onderstrepen. Daardoor krijgt de stoel een naadloze uitstraling. De sculpturale vorm van de binnenkant van de stoel met zijn geïntegreerde stoelkussen biedt subliem comfort dat verder kan worden verbeterd door extra kussens in de rug.


De ICONIC AWARDS 2017: de organisatie ontving rond de 400 inzendingen in negen categorieën. Gezien het concurrentieniveau geeft het nog meer voldoening dat Metrik van Wilkhahn de prijs 'Het allerbeste' won in de categorie 'Meubilair'.  

Aantrekkelijke variatie in één ontwerptaal. 


De ontwerpers Markus Jehs en Jürgen Laub hebben voor Wilkhahn een assortiment stoelen en tafels bedacht die perfect op elkaar zijn afgestemd. Het assortiment heet Occo. Occo combineert een enorme veelzijdigheid en een ruime keuze aan ontwerp opties met een duidelijke en meteen herkenbare ontwerptaal.  


Door de speciale vorm van de verzonken delen in de achterkant en zijkanten kunnen de stoelen op elkaar worden gestapeld en bieden ze tegelijkertijd uitstekend zitcomfort. De schaal is buitengewoon flexibel vanwege de vorm en de verschillende materiaaldikten.


Deze benadering heeft het panel op de ICONIC AWARDS Interior Innovation 2017 duidelijk overtuigd. Ze riepen dit ontwerp uit tot winnaar in de categorie 'Meubilair'.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team