28.04.2021

Veilig en gezond thuiswerken? Zet ons aan het werk!

We konden er het afgelopen jaar niet omheen: het belang van veilig en gezond thuiswerken. Voor veel werknemers was het niet langer een optie maar een verplichting. Daarmee stond u als facility manager, architect of bedrijfsleider voor de uitdaging: hoe zorg ik ervoor dat (mijn) mensen hun werk ook thuis veilig en gezond kunnen doen? Het belang van een Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk past dan ook helemaal bij deze tijd. Die dag is vandaag, woensdag 28 april.


Toen in maart 2020 de eerste lockdown ten gevolge van het coronavirus plaatsvond, had dat een grote impact op onze manier van werken. Bijna iedereen moest thuiswerken. Vaak deden ze dat vanachter de keukentafel of vanuit de zetel. Want heel wat werknemers bleken niet over de juiste accommodatie te beschikken om voor langere tijd thuis te werken. Het gevolg? Allerlei lichamelijke klachten doken op. En daarmee werd het belang van een goede ergonomische bureaustoel en dito bureau sterk onderstreept.


Veilig en gezond thuiswerken
Als kantoorinrichters wilden we u daarin zo snel mogelijk bijstaan. Wij zijn immers workspace designers, dus of die werkplek nu op kantoor of thuis is: wij weten er wel weg mee. Want werknemers zullen – ook na vandaag – niet langer uitsluitend op kantoor werken. Hun werkplek en werktijd worden steeds meer bepaald door het werk zelf, de soort opdracht en de mensen met wie ze samenwerken. We evolueren dus duidelijk naar een veel flexibelere vorm van werken.


En daarmee hebben werkgevers, facility managers en architecten er een nieuwe verantwoordelijkheid bij gekregen. Ervoor zorgen dat werknemers zowel op kantoor als thuis gezond en veilig hun werk kunnen doen. De overheid erkent die evolutie ook en zorgde voor een wettelijk kader rond de inrichting van een thuiswerk. De nieuwe regelgeving vormt een mooie ruggensteun om te investeren in ergonomisch werk op de thuiswerkplek.


Safe@Home
Wat zit er allemaal in onze Safe@Home service? Dat bepalen we samen met u. Maatwerk dus. Een aantal belangrijke onderdelen zijn:

  • Een kwalitatief bureau voor thuisgebruik. Onze Pami Slimm of de Pami Up Home, het zit-stabureau voor thuis. Deze zit-sta werkplek verlost uw werknemers van rugpijn die ontstaat door urenlang aan de keukentafel te werken. Want ook thuis is het aangenamer en gezonder om af te wisselen tussen zitten en staan.
  • Een ergonomische bureaustoel van professionele merken. Ze voldoen aan de meeste actuele Europese normen die er op dit vlak gelden. Echte topproducten waarmee de gebruiker lichaamsklachten voorkomt.
  • En onze Workspace One. Nee, dat is geen ruimteschip of een nieuwe missie naar Mars. Het is een geïntegreerd bureau waarmee je van een tafel een echte thuiswerkplek maakt. Het heeft een uniek design van eigen bodem en voldoet aan elle vereisten die gelden voor thuiswerk.


Thuiswerkplekken vormgeven
In overleg met u selecteren onze accountmanagers de producten uit ons Safe@Home aanbod. Ook de financiering, facturering, levering e.d. worden aan uw wensen aangepast. Nadien bestellen uw medewerkers hun persoonlijke thuiswerkplek rechtstreeks via onze webshop. Zo kunnen zij thuis net zo professioneel en efficiënt werken als op kantoor. En kan u zich blijven focussen op uw kernactiviteiten.


Grijp deze Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk aan om de puntjes op de i te zetten voor uw thuiswerkende personeel. Op welke punten kunnen ze veiliger, gezonder en ergonomischer werken? We helpen u graag bij die evaluatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

OVERZICHT
           
                                
                       
                        

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

                    

Persbericht De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goed...

                        LEES MEER                 
      
       
                                
                       
                        

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

                    

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot d...

      

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team