LOFTSFEER VOOR HET NIEUWE HOOFDKANTOOR VAN MODEKETEN JBC

Voor de bekende Belgische modeketen JBC ontwierp Buro B uit Genk een nieuwe hoofdzetel en de nodige logistieke infrastructuur in Houthalen-Helchteren. Voor Bart Claes, CEO van JBC was het centraliseren van de administratie, het creatief team en de logistiek op één locatie een essentieel gegeven. Buro B heeft samen met Pami een gebruiksvriendelijke en warme werkomgeving ontwikkeld, die perfect aansluit bij de architectuur van het gebouw.

Het kantoorgebouw voor de administratie, het creatief team en de directie is op een hoek van de site opgetrokken, zodat niets een latere uitbreiding van de magazijnen in de weg staat. Aanvankelijk was het de bedoeling om het ontwerp meerfasig uit te voeren. Een eerste fase werd direct benodigd en voorziet in 8.600 m² werkruimte. Door de snelle expansie van het modebedrijf werd besloten om ook de tweede fase al te bouwen en casco voor te bereiden op de verdere afbouw, waardoor de extra vierkante meters zeer snel operationeel gemaakt kunnen worden. Het kantoorgebouw biedt nu 12.000 m² totale nuttige oppervlakte.  

JBC hecht groot belang aan haar sociale verantwoordelijkheid als onderneming. Deze zorgzaamheid is ook alom aanwezig in zowel de constructie van het gebouw als de inrichting ervan. Pami heeft JBC bijgestaan met het vinden van leveranciers die over de noodzakelijke milieulabels en certificaten beschikken. Bovendien worden de Pami-kantoormeubelen in Belgisch Limburg geproduceerd, waardoor een lange transportweg kon vermeden worden en daardoor ook een aanzienlijk volume CO2-uitstoot, één van de elementen die doorwegen op het maatschappelijk verantwoord ondernemen door een organisatie.

Als modebedrijf en bouwheer stelde JBC zich tot doel voor de meer dan 200 medewerkers een esthetische en inspirerende werkomgeving te laten ontstaan. Opdrachtgevers Ann en Bart Claes zijn zich ten volle bewust van de motiverende waarde en de bijdrage tot de jobtevredenheid die uitgaat van een gezellige werkomgeving waar mensen zich thuis voelen. Buro B en Pami mochten er dan ook vooral geen koel en afstandelijk kantoorgebouw van maken, maar een werkomgeving met de uitstraling van een huiselijk gevoel, letterlijk ontworpen op maat van de medewerkers.

Bij JBC is het personeelsbestand 80% vrouwelijk, wat resulteerde in een ‘vrouwvriendelijk gebouw’. De verzamelde informatie werd door de architecten vertaald naar een loftsfeer in vier bouwlagen, met hoge plafonds en grote flexibiliteit voor wat het ruimtegebruik betreft. Een opmerkelijke keuze is ook dat de directie zelf de hoogste verdieping met het mooiste uitzicht weggaf om er het creatieve team samen te brengen, zodat ze er in alle rust en met een inspirerend uitzicht zouden kunnen werken. Zelf namen ze hun intrek op het gelijkvloers, kort bij de bezoekers en de vergaderfaciliteiten. Een ideale wereld, maar best een opmerkelijke wens voor de architecten.

 

In de geest van de lofts in New-York biedt deze nieuwe werkomgeving een ruimtelijke indruk met rijkelijk lichtinval, warm en gebruiksvriendelijk. Ideaal om de creativiteit van de JBCmedewerkers te stimuleren die voortdurend nieuwe modetrends de wereld insturen.

PROJECTFOTO'S

PRODUCTEN

ASTON LEES MEER Aston
ORANGE SLICE LEES MEER Orange Slice
BUZZIBOOTH LEES MEER BuzziBooth
ABOUT A STOOL LEES MEER About a Stool
ABOUT A TABLE LEES MEER About a Table
MAGS LEES MEER Mags
PAPILIO LEES MEER Papilio
COSTANZA LEES MEER Costanza
ADD TABLE LEES MEER Add table
B.LONG LEES MEER b.long
B.LONG + LEES MEER b.long +
CONTACT TABLE LEES MEER Contact table
KLAPTAFEL LEES MEER Klaptafel
LADEBLOK LEES MEER Ladeblok
MAATWERK LEES MEER Maatwerk
U.FORM LEES MEER u.form

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team