GAME, SET, MATCH!

Het Algemeen Secretariaat van Tennis Vlaanderen, het voormalige VTV, was gevestigd op de 4de verdieping van het kantoorgebouw boven de Louizapoortgalerij in Brussel. Het werkplatform bestond uit een aaneenrijging van inmiddels gedateerde aparte kantoorruimten. De nood aan uitbreiding en vernieuwing dreef Tennis Vlaanderen er toe om ook de 5de verdieping aan te kopen.

Voor de herinrichting en verbouwing stonden daarom 2 bouwlagen ter beschikking. Architects in Motion, stond in voor het ontwerp, onder leiding van Peter Mertens en Mieke Goris. Functionaliteit, flexibiliteit, uitstraling en een dynamische en hedendaagse werkomgeving waren de voornaamste ontwerpaccenten. Voor een optimaal rendement koppelden de architecten de 2 bouwlagen aan elkaar door een vloer door te breken en een interne duplextrap toe te voegen. Bezoekers kunnen daarbij binnenkomen via beide verdiepingen.

Back- and front-office Als backoffice-gedeelte verzamelt de 4de verdieping alle administratieve diensten. De medewerkers werken er vanuit een landschapsplatform met 24 werkplekken. Die landschapssetting ondersteunt een optimale onderlinge interactie en er zijn uitwijkplekken voor intern overleg in booths of stilteboxen.

De 5de verdieping groepeert refter, ontvangst- en vergaderruimten in een polyvalente omgeving. Dit frontoffice-gedeelte kan verschillende gebruiksmodi aannemen: vergaderruimten, cafetaria, auditoriumopstellingen, foyer, wachtruimte en avondevents. Voor meetings staan er drie vergaderruimten ter beschikking, gescheiden door flexibele akoestische wanden. Daar zijn settings mogelijk van 6 tot 40 personen en in auditorium-opstelling kan een groep tot 72 personen plaatsnemen.

Lokaalbenamingen zijn gebaseerd op tennistermen. Enerzijds is het een ludieke connectie met de sport, anderzijds onderstreept het de multifunctionaliteit en fixeert de naam zich niet op een functie ‘an sich’. Voor het kleurgebruik gingen de ontwerpers dan weer uit van de archetypische tennisvelden ‘gravel’ en ‘grass’. Rood en groen als kleuraccenten en zwart en wit als basis voor de nodige rust en klasse.

Tussen de balken van de betonnen ribbenvloer werden geluiddempende matten aangebracht. Samen met het tapijt vormen die de basis voor een algemeen akoestisch comfort. Dat comfort komt ook terug in de vergaderruimten, die worden gescheiden door akoestische wanden. De booths zijn eveneens akoestisch geïsoleerd. De oorspronkelijke centrale verwarming bleef behouden, evenwel met toevoeging van balansventilatie en een koelinstallatie. Daarbovenop kreeg de elektrische installatie en databekabeling een volledige renovatie, met ook een draadloze component. De verlichting is energiezuinig, oogvriendelijk en ondersteunt de hedendaagse, dynamische sfeer. Een thermisch onderbroken systeem met een geïsoleerde beglazing, uitgerust met een automatische buitenzonnewering, vervangt het buitenschrijnwerk.

Bron: www.architectura.be 30/01/2015

PROJECTFOTO'S

PRODUCTEN

ABOUT A CHAIR LEES MEER About a Chair
ABOUT A LOUNGE LEES MEER About a Lounge
ABOUT A STOOL LEES MEER About a Stool
BELLA COFFEE TABLE LEES MEER Bella Coffee Table
B.LONG LEES MEER b.long
IMPULSE LEES MEER Impulse
SID LEES MEER Sid

Contacteer ons

Hebt u een concrete vraag of wenst u advies over een specifiek onderwerp? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Laat het ons weten.


Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Ontdek de mogelijkheden

in ons gratis e-book

We hebben nog even jouw e-mailadres nodig voordat je ons E-book kunt downloaden.
Vul hieronder jouw e-mailadres in.

Uw bericht is goed verzonden. Wij nemen snel contact met u op.

Inspiratieboek downloaden

Het inspiratieboek is geopend in een nieuw venster. Als je browser dit venster heeft geblokkeerd, kan je het inspiratieboek openen door op deze link te klikken:
klik hier om te downloaden.

Wil je het inspiratieboek ook per post ontvangen?
Laat dan even onderstaande gegevens achter.

Liever telefonisch? Bel dan +32 11 800 700

Bedankt voor je aanvraag.
Wij sturen de brochure zo snel mogelijk op.


Vriendelijke groeten
Het Pami-team